Oláh Ibolya - videóval!

  • PDF

Roma családban született. Szülei lemondtak róla, csecsemőotthonba került, majd a tiszadobi nevelőintézetben zöldség- és fűszernövény-termesztő szakmunkás-képesítést szerzett. Öntevékenyen kezdett énekelni és gitározni. Tanult egy budapesti zeneművészeti szakiskolában is, de félbehagyta.  A 2003–2004-es Megasztár (TV2) átütő sikert hozott számára a második helyezéssel. 2004. június 5-én 400 000 ember előtt énekelt egy ingyenes budapesti rendezvényen, amelyen Sting is fellépett.

.                      

2005. augusztus 19-én miniszteri kitüntetésben részesítette Bozóki András kulturális miniszter. 2005. augusztus 20-án este, a hivatalos állami ünnep nyitányaként ő énekelte el a Magyarország című dalt (René Dupéré – Geszti Péter)

Brüsszelben, az Európai Parlament épületében

.                   

Oláh Ibolyát olyan zenekarok, előadóművészek inspirálták a zenei pályán

Mint Linda Perry, Alanis Morissette, Pink, Keresztes Ildikó, a Guns N' Roses, a Rolling Stones, az Aerosmith és a Queen.
.                   
2011 novemberében a nyilvánosság előtt is vállalta, hogy leszbikus.
Szerepek
2007 Aida (musical). Margitszigeti Szabadtéri Színpad, Székesfehérvári Vörösmarty Színház. Szerzők: Elton John és Tim Rice
2008 Casting minden. Film. Rendező: Tímár Péter
2010 Aida (musical) átdolgozás. Margitszigeti Szabadtéri Színpad, Szerzők: Elton John és Tim Rice
Forrás: Wikipédia

Mottónk

Mindenkinek ajánljuk, hogy legalább egyszer tegyen egy kirándulást a varázslatos mátrai hegyvidéken, és ha teheti, válassza lakóhelyéül is...

Elérhetőségek

Ábrahám Gyula

+003670/ 380 5478
Email : abris.muzsla@gmail.com
www.nezzbe.hu