Magyarország rejtett kincsei

  • PDF

Megannyi érték sorjázik a többszámjegyű országutak mentén, s nekünk büszkének kell lennünk kincseinkre, hiszen csak annak az országnak van jövője, aki táplálkozni tud a múltjából... Ahhoz, hogy romantikus tájakat, történelmi jelentőségű látnivalókat és titokzatos műemlékeket csodálhass meg, nem kell külföldi utazást tervezned. Aki ismeri hazáját, ezt a drága-szép Magyarországot, az sem tudhatja, legföljebb sejtheti, mennyi-mennyi "titkos" helyszín és épített emlék rejtezik akár évezred óta dimbek-dombok ölelésében.

Ezeket az emlékeket megtaláljuk a falvak-községek szívében vagy éppen peremén, sőt, a Nagy Magyar Alföldön is. Elszáguld közelükben a vonat (ha még jár egyáltalán arrafelé), a busz, és az országot gépkocsival járók sem igen vet(het)nek rájuk pillantást, hiszen arrafelé, ahol ezek a  "rejtett kincsek" meghúzódnak, legföljebb a madár meg a gyalogos-biciklis ember jár. Kétszámjegyű utak (ha) vezetnek hozzájuk s feléjük.

Talán így is van jól, mert ez a "fősodortól" való táv védte meg őket, messzi múltból máig sugárzó szépségüket, fölbecsülhetetlen értéküket nekünk, a kései nemzedékeknek, és reménykedjünk, az utánunk jövőknek is.

Lássuk a képeket!

(Megtekintése Firefox vagy Google Chrom böngészőben ajánlott, Internet Explorer esetén klikk a megjelenő linkre!)
Mottónk

Mindenkinek ajánljuk, hogy legalább egyszer tegyen egy kirándulást a varázslatos mátrai hegyvidéken, és ha teheti, válassza lakóhelyéül is...

Elérhetőségek

Ábrahám Gyula

+003670/ 380 5478
Email : abris.muzsla@gmail.com
www.nezzbe.hu