Tudod-e?

A MI HIMNUSZUNK más mint a többi - videóval!

  • PDF

Nemzeti HIMNUSZUNK
190 éve, 1823. január 22.én írta le Kölcsey Ferenc
Himnuszunk szövegét
szatmárcsekei magányában. Erkel Ferenc jó húsz esztendővel később
zenésítette meg.

Bővebben...

Élelmiszeripar RT HD - videóval!

  • PDF

Most kiderül mit fogyasztunk!

Nem most láttam, de én úgy emlékszem, hogy Monsanto monopol helyzetet alakított ki,és ha nem az ő termékét használtad akkor perelt. A farmernek pedig esélye se lenne ilyennek szemben pert nyerni.

Bővebben...

Hollywoodot magyar ember alapította - videóval!

  • PDF

Zukor Adolf a Borsod megyei Ricse községben született 1873-ban. Gyerekkorártól kezdve egy boltban dolgozott inasként, majd miután 15 évesen elárvult, mindössze néhány fillérrel a zsebében, elindult Amerikába szerencsét próbálni...
Az első időkben egy szűcs mellett dolgozott inasként az Újvilágban, de 20 évesen látott egy mozifilmet és teljesen elvarázsolta a film világa. Úgy gondolta, hatalmas üzlet van benne, ezért kezdetben a saját szűcsműhelye bevételéből finanszírozta az ötleteit. Először egy kis filmes bódét nyitott, ahol néhány pennyért 3 perces mozifilmeket vetítettek le.


Bővebben...

A Bakonyról nevezhették el az angolok a bacon szalonnát

  • PDF

Megéltünk szebb időket is. Olyanokat, amikor pár száz éve még Európa éléstára voltunk, és az angolok is a Bakonyból szállították a kizárólag makkon nevelt mangalica húsát szigetországukba. Innen jöhet a név eredete is, eztán kezdtük el mi, magyarok, a sok finomság közül a szalonnát az angol jelzővel illetni.

Bővebben...

Magyarország rejtett kincsei

  • PDF

Megannyi érték sorjázik a többszámjegyű országutak mentén, s nekünk büszkének kell lennünk kincseinkre, hiszen csak annak az országnak van jövője, aki táplálkozni tud a múltjából... Ahhoz, hogy romantikus tájakat, történelmi jelentőségű látnivalókat és titokzatos műemlékeket csodálhass meg, nem kell külföldi utazást tervezned. Aki ismeri hazáját, ezt a drága-szép Magyarországot, az sem tudhatja, legföljebb sejtheti, mennyi-mennyi "titkos" helyszín és épített emlék rejtezik akár évezred óta dimbek-dombok ölelésében.

Bővebben...

1. oldal / 3

Mottónk

Mindenkinek ajánljuk, hogy legalább egyszer tegyen egy kirándulást a varázslatos mátrai hegyvidéken, és ha teheti, válassza lakóhelyéül is...

Elérhetőségek

Ábrahám Gyula

+003670/ 380 5478
Email : abris.muzsla@gmail.com
www.nezzbe.hu