Népi módszerek, bevált gyógynövények torokgyulladásra

  • PDF

Megfázásos, vírusos betegség legyőzésére gyorsan ható gyógyszerhez, gyakran antibiotikumokhoz nyúlunk, ezzel azonban legyengítjük immunrendszerünket.
Vegyük fel hát a harcot a megfázás ellen népi módszerek segítségével!

A gyengeség és a köhögés néhány napra könnyen „kiüt” bennünket, nem tudunk dolgozni, rossz a közérzetünk.

Bővebben...

Egerszalók gyógyfürdő

  • PDF

Egerszalók község Heves megye Egri kistérségében, Eger-től 5 km-re a Mátra és a Bükk között, a Laskó-patak völgyében.

A településtől északra a Laskó-patak felduzzasztásával létrehozott 130 hektáros víztározó és horgásztó, délre pedig gyógyfürdő, szálloda, kemping várja az ide látogatókat.

Bővebben...

Attraction Látványszínház Produkció - videóval!

  • PDF

Az Attraction Látványszínház Produkció alkotta meg Magyarországon elsőként, és egyedülállóként népszerűsíti „fekete színház” műfajú táncszínházi produkcióját.
Szűcs Zoltán az Attraction Látványszínház Produkció alkotója és vezetője, 2009 évben Magyarország XXI. századi kultúrájának arca: „..véleményem, és eddigi közönségtől szerzett tapasztalataim alapján a ma emberének és a felnövekvő ifjúságnak a vizuális kultúra egyre fontosabb lételeme.

Bővebben...

A Locomotiv GT - videóval!

  • PDF

A Locomotiv GT, röviden LGT (becézve Loksi) a magyar rockzene egyik legnagyobb hatású együttese. A zenekar nevében a GT a Gran Turismo rövidítése, utalva a tagok előtt álló hosszú útra. Az LGT névadó szimbólumának eredete nem tisztázott: a legelső lemezükön felbukkanó, akkor még akváriumban álló stilizált gőzmozdony végigkísérte a banda történetét. Lemezborítók sokaságán szerepelt (az egyik album egyenesen a 424 – Mozdonyopera címet viseli) a búcsúkoncerten pedig showelemként egy valódi gőzösön érkezett a Nyugati pályaudvarra a négy zenész.

Bővebben...

Dicső magyar várak - videóval!

  • PDF

A romantika korában volt szokásos a múlt dicsőségére hivatkozni, a hajdanvolt régi szép időkön merengeni. "Bús düledékeiden Husztnak romvára megállék..." Ki ne ismerné himnuszunk költőjének sorait. Valóban dicsőséges volt Szondi György drégelyi, vagy Zrínyi Miklós szigetvári helytállása. Az egri csillagokról nem is beszélve... De jött a gonosz labanc, s lerombolta várainkat, nehogy - általában bukott szabadságharcos - elődeink védelmet találhassanak falaik között.  Bezzeg a szerencsésebb nyugati országokban másképpen alakult a történelem, véli a művelt magyar olvasó.

Bővebben...

2. oldal / 6

Mottónk

Mindenkinek ajánljuk, hogy legalább egyszer tegyen egy kirándulást a varázslatos mátrai hegyvidéken, és ha teheti, válassza lakóhelyéül is...

Elérhetőségek

Ábrahám Gyula

+003670/ 380 5478
Email : abris.muzsla@gmail.com
www.nezzbe.hu