Oláh Ibolya - videóval!

  • PDF

Roma családban született. Szülei lemondtak róla, csecsemőotthonba került, majd a tiszadobi nevelőintézetben zöldség- és fűszernövény-termesztő szakmunkás-képesítést szerzett. Öntevékenyen kezdett énekelni és gitározni. Tanult egy budapesti zeneművészeti szakiskolában is, de félbehagyta.  A 2003–2004-es Megasztár (TV2) átütő sikert hozott számára a második helyezéssel. 2004. június 5-én 400 000 ember előtt énekelt egy ingyenes budapesti rendezvényen, amelyen Sting is fellépett.

Bővebben...

Berecz András Kossuth díjas mesemondó - videóval!

  • PDF

1957-ben Budapesten születtem. Az első dalokat édesanyámtól tanultam, aki a híres kunhegyesi táncos, tréfafa és nótafa, Tanka Gábor lányaként sok ilyet tudott. Erdélyben, Moldvában, Felvidéken, Somogyban, Nagykunságban, Nyírségben... dalokat, meséket, tréfákat gyűjtögetek. Életem különféle vargabetűi, hajtűkanyarszerű fordulatai után, melyek során rakodó segédmunkás, erdőművelő, útkarbantartó is voltam, hajszolt embertársaim örömét keresgélő énekes, mesemondó lettem.

Bővebben...

Receptre kapható a sör

  • PDF

Két európai országban már receptre kapható a sör: aki Lengyelországban és Cseh - országban vesekő betegségben szenved, sörét a társadalombiztosítás fizeti!
Ugyan itthon erre még várnunk kell, de lássuk, vajon tényleg vannak-e jótékony hatásai a legnépszerűbb alkoholos italoknak, mint a sör, bor és pálinka.

Bővebben...

Kukába került a Jaguar álomautója

  • PDF

Éveket dolgoztak rajta, de úgy néz ki, lemondtak a gyártásáról: egyszerűen túl drága lenne.Bő két éve, 2010 végén Párizsban leplezték le a Jaguar C-X75 tanulmányt, amely a brit márka visszatérését hirdette a szupersportkocsik kategóriájába. Az autóba azonban nem valami hagyományos V8-as vagy V12-es sportmotor került, amely megfelelt volna a Jaguar hagyományainak, hanem két kis gázturbina, és két villanymotor alkotta hibrid hajtásrendszer.

Bővebben...

Zseniális magyar találmány - napcellás tetőcserép - videóval!

  • PDF

Heteken belül elindul a gyártása annak a napelemes tetőcserépnek, amelyet forradalmi újításként emlegetnek világszerte. Tóth Miklós találmányát itthon és külföldön is siker övezi - adta hírül a Kossuth Rádió.
A Géniusz Európa nagydíjjal jutalmazott termék szabadalmát és a gyártási technológiát a feltaláló 180 országban védette le. Az energiatermelésre szolgáló cserép hazai forgalmazása után Ausztráliában és az Egyesült Államokban is gyártják majd a terméket, amely a feltaláló szerint öt éven belül piacvezetővé válik az építőiparban.

Bővebben...

4. oldal / 6

Mottónk

Mindenkinek ajánljuk, hogy legalább egyszer tegyen egy kirándulást a varázslatos mátrai hegyvidéken, és ha teheti, válassza lakóhelyéül is...

Elérhetőségek

Ábrahám Gyula

+003670/ 380 5478
Email : abris.muzsla@gmail.com
www.nezzbe.hu