Megoldás érelmeszesedésre?

  • PDF

Mi történt volna a világgal, ha a csendőrség annak idején Dr.Semmelweis Ignácnál, az anyák megmentőjénél, vagy Dr. Szent-Györgyi Albert orvosprofesszornál, a C vitamin feltalálójánál egy feljelentés nyomán házkutatást tart és kuruzslónak minősíti őket?  Dr. Horváth István orvosbiológus professzor úr 40 év kutatómunkája után ezt élte meg. A több évtizedes kutatás során mind az USA tudósaival mind pedig orosz kutatókkal együttműködésben megalkotta az érelmeszesedés elleni oltóanyagot. Erről a 2000-es évek elején már a Duna TV is beszámolt.

Bővebben...

Hofi Gézára emlékezünk - videóval!

  • PDF

Hofi Géza (eredeti nevén Hoffmann Géza) (Budapest, 1936. július 2. – Budapest, 2002. április 10.) Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar humorista, előadóművész, színművész, A Magyar Köztársaság Érdemes Művésze és Kiváló Művésze, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, a magyar kabaré történetének egyik leghíresebb és legtöbbet emlegetett alakja. A magyar kabaréműfaj külön úton járó, kiemelkedő népszerűségű mestere, aki önálló produkcióival egyéni stílust teremtett.

Bővebben...

Régi karácsonyi vacsorák emléke - videóval!

  • PDF

Karácsony vigíliája, az ünnep előestéje, a szenteste a vallási előírás szerint szigorú böjt volt. Húsételt nem volt szabad enni, és jóllakni is csak egyszer lehetett ezen a napon. A felnőttek ezt az egyszeri alkalmat az esti vacsorára tartogatták. Mi gyerekek azért megkaptuk a reggelit és az ebédet is, ami a nagy készülődésre való tekintettel valami egyszerűbb étel volt. A vacsorának minden időben igazi ünnepi rangot adott az alkalom, s noha a menü hagyományos volt (évről évre ugyanaz került az asztalra), a hangulat, a teríték, a szobában álló karácsonyfa miatt minden más vacsorától különbözőnek tűnt. Ma már tudom, a lelkünkben uralkodó hangulat miatt éreztük úgy, hogy ez az este mindennel együtt emelkedettebb, ünnepibb a többinél.

Bővebben...

Magyar Forint

  • PDF

Tudod-e milyenek a Magyar bankjegyek?

A Magyar Nemzeti Bank 1997-től kezdte meg a jelenleg forgalomban lévő bankjegyek kibocsátását. A bankjegyek papír alapanyaga a Diósgyőri Papírgyár Zrt.-ben készül, a bankjegyek nyomtatása a Pénzjegynyomda Zrt.-ben történik.

 

Bővebben...

A citrom gyógyhatásai

  • PDF

A citrom tízezerszer erősebb hatású, mint a kemoterápia. (Lemons are 10 000 times stronger than chemotherapy.) Az alábbi cikket lefordítom mindazoknak, akik nem tudnak angolul. Figyelem! Ami zárójelben van téve ( ) az mind az én magyarázatom.

Bővebben...

4. oldal / 6

Mottónk

Mindenkinek ajánljuk, hogy legalább egyszer tegyen egy kirándulást a varázslatos mátrai hegyvidéken, és ha teheti, válassza lakóhelyéül is...

Elérhetőségek

Ábrahám Gyula

+003670/ 380 5478
Email : abris.muzsla@gmail.com
www.nezzbe.hu