Dicső magyar várak - videóval!

  • PDF

A romantika korában volt szokásos a múlt dicsőségére hivatkozni, a hajdanvolt régi szép időkön merengeni. "Bús düledékeiden Husztnak romvára megállék..." Ki ne ismerné himnuszunk költőjének sorait. Valóban dicsőséges volt Szondi György drégelyi, vagy Zrínyi Miklós szigetvári helytállása. Az egri csillagokról nem is beszélve... De jött a gonosz labanc, s lerombolta várainkat, nehogy - általában bukott szabadságharcos - elődeink védelmet találhassanak falaik között.  Bezzeg a szerencsésebb nyugati országokban másképpen alakult a történelem, véli a művelt magyar olvasó.

Bővebben...

Hollywoodot magyar ember alapította - videóval!

  • PDF

Zukor Adolf a Borsod megyei Ricse községben született 1873-ban. Gyerekkorártól kezdve egy boltban dolgozott inasként, majd miután 15 évesen elárvult, mindössze néhány fillérrel a zsebében, elindult Amerikába szerencsét próbálni...
Az első időkben egy szűcs mellett dolgozott inasként az Újvilágban, de 20 évesen látott egy mozifilmet és teljesen elvarázsolta a film világa. Úgy gondolta, hatalmas üzlet van benne, ezért kezdetben a saját szűcsműhelye bevételéből finanszírozta az ötleteit. Először egy kis filmes bódét nyitott, ahol néhány pennyért 3 perces mozifilmeket vetítettek le.


Bővebben...

Sárvári Gyógyfürdő - Sárvár

  • PDF

Sárvár egyik fontos vonzereje az itt található kétféle gyógyvíz: a környéken 1200 méteres mélységből 43°C-os, 2000 méterről magas sótartalmú 83°C-os gyógyvíz tör fel. Az új, nemzetközi színvonalú gyógy- és wellness fürdő 55.000 nm területen több mint 3.400 nm vízfelülettel, számos gyógyászati és rekreációs szolgáltatással várja a vendégeket.

Bővebben...

Gyömbér: csodafűszer és karácsonyi alapanyag egyben

  • PDF

Hogyan lehetséges, hogy egy földalatti gumó ennyi aromát, erőt hordozzon magában? Csípős, fűszeres, különleges aromája nem csak sütemények, de húsok, halak, levesek főszereplője is lehet. Tisztít és gyógyít is, sőt… vágykeltő is.Csodafűszer!

Bővebben...

Magyarország rejtett kincsei

  • PDF

Megannyi érték sorjázik a többszámjegyű országutak mentén, s nekünk büszkének kell lennünk kincseinkre, hiszen csak annak az országnak van jövője, aki táplálkozni tud a múltjából... Ahhoz, hogy romantikus tájakat, történelmi jelentőségű látnivalókat és titokzatos műemlékeket csodálhass meg, nem kell külföldi utazást tervezned. Aki ismeri hazáját, ezt a drága-szép Magyarországot, az sem tudhatja, legföljebb sejtheti, mennyi-mennyi "titkos" helyszín és épített emlék rejtezik akár évezred óta dimbek-dombok ölelésében.

Bővebben...

3. oldal / 6

Mottónk

Mindenkinek ajánljuk, hogy legalább egyszer tegyen egy kirándulást a varázslatos mátrai hegyvidéken, és ha teheti, válassza lakóhelyéül is...

Elérhetőségek

Ábrahám Gyula

+003670/ 380 5478
Email : abris.muzsla@gmail.com
www.nezzbe.hu