Gyöngyszem: borovi - rönkház a Mátrában

  • PDF


A különböző fenyőfélék sok mindenben eltérnek egymástól, de valamiben mégis azonosak. Mindegyikük a lágy fafajok közé tartozik.

Ezért gyorsabban is nőnek a keményfáknál, és feldolgozásuk is könnyebb. Gerendaház építéséhez leggyakrabban a vörösfenyőt, lucfenyőt, illetve az erdei vagy más néven borovi fenyőt használják. Épületben száraz helyen 500-1000 évet bír, felülkezeléssel viszont ezt az időtartamot még növelni lehet.

A honlapunkon bemutatott, eladásra kínált, egyedi tervek alapján készült rönkház is borovi fenyőből készült, 5 cm vastag kőzetgyapot-szigeteléssel. Elmondható, hogy a jó szigetelésnek, a megfelelően kialakított fűtésrendszernek, a padlófűtésnek és beépített kandallónak köszönhetően nagyon kellemes télidőben e rönkházban tartózkodni és ugyanilyen jó nyáron is, hiszen akkor pedig üdítően hűs hőmérsékletűek a belső terek.

Nem véletlen, hogy egyre szélesebb a rönkház-rajongók tábora.

Néhány érv, amelyek magyarázatot adnak a rönkház iránti szeretetre:

  • "A rönkház belső atmoszférája össze sem hasonlítható a téglával, hiszen sokkal egészségesebb annál. A fa lélegzik, több milliárd apró, nyitott cella biztosítja a levegő részecskéinek bejutását a belső helyiségekbe. Ezáltal egyfajta szűrt, tiszta levegő kerül a lakótérbe, és ez az oka, hogy ezekben a házakban mindig friss a levegő és stabil a páratartalom. Fontos szempont, hogy a fa nem töltődik fel statikus elektromossággal, így a por nem tud keringeni a levegőben."

  • "A gerendaház tökéletesen száraz anyagból épül, nincs penészedés.. stb."

  • "Az építkezés helyszínén nem teszik örökre tönkre a talajt..."

  • "A gerendaház – önhordó szerkezeténél fogva – egyben marad még az erős földmozgások hatására is. Ellentétben a téglaházzal, amely szinte azonnal szétesik, és a födém a tetővel együtt a benn élőkre szakad."

  • "A lakás belső atmoszférája meleg színvilágával és kisugárzásával nyugalmat áraszt, mely kitűnő stresszoldó.."

Tipp: Az árért, a részletekért kattintson a főoldalra, ahol angol és magyar nyelven is megtalálja a szükséges információkat. További kérdések esetén hívja az oldal alján található telefonszámot.

Rönkház Muzsla-pusztán: az épület környezete

A ház Muzsla-pusztán található, erdős-fás környezetben. A házat, magát közvetlenül,  gyönyörű, romantikus, ápolt park öleli, ahol arborétumi növények pompáznak, és egy többszáz éves, vastagtörzsű tölgyfa magasodik. Itt üldögélve elmerülhetünk a lenyűgöző látványban, elandalodhatunk a madarak énekén és magunk is a lélegző, pulzáló, élő természet részévé válhatunk. A táj télen is magával ragadó, a fákat és a rönkházat takaró hóréteg csillogásával, az itt megtapasztalható mély nyugalommal. A levegő tiszta, friss, páradús: a városi környezetben élők számára csupán álom lehet. Ez a környezet mindent megad ahhoz, hogy élhető, egészséges életvitelt folytathassanak akár a fiatal, akár az idősebb generáció tagjai. Nem véletlenül vetődött már fel korábban is, hogy nyugdíjas otthont, vagy szanatórium-komplexumot építenek itt.

A föld kiváló talajadottságokkal rendelkezik, és amennyiben valakinek hobbija, vagy akár  jövedelemforrása a kertészkedés,  konyhakerti és egyéb növényeket nagyon jó minőségben termeszthet.

A mindennapok öröméhez hozzájárul a kerti kemence és az aranyhalaktól hemzsegő, kedves kerti tó. Meghitt tér, bensőséges atmoszféra baráti összejövetelekhez, családi együttlétekhez!

Így készült: rönkház Muzsla-pusztán, a Mátra lábánál

Tipp: Az árért, a részletekért kattintson a főoldalra, ahol angol és magyar nyelven is megtalálja a szükséges információkat. További kérdések esetén hívja az oldal alján található telefonszámot.

Mottónk

Mindenkinek ajánljuk, hogy legalább egyszer tegyen egy kirándulást a varázslatos mátrai hegyvidéken, és ha teheti, válassza lakóhelyéül is...

Elérhetőségek

Ábrahám Gyula

+003670/ 380 5478
Email : abris.muzsla@gmail.com
www.nezzbe.hu