Tudod-e?

A MI HIMNUSZUNK más mint a többi - videóval!

  • PDF

Nemzeti HIMNUSZUNK
190 éve, 1823. január 22.én írta le Kölcsey Ferenc
Himnuszunk szövegét
szatmárcsekei magányában. Erkel Ferenc jó húsz esztendővel később
zenésítette meg.

Bővebben...

Élelmiszeripar RT HD - videóval!

  • PDF

Most kiderül mit fogyasztunk!

Nem most láttam, de én úgy emlékszem, hogy Monsanto monopol helyzetet alakított ki,és ha nem az ő termékét használtad akkor perelt. A farmernek pedig esélye se lenne ilyennek szemben pert nyerni.

Bővebben...

A Bakonyról nevezhették el az angolok a bacon szalonnát

  • PDF

Megéltünk szebb időket is. Olyanokat, amikor pár száz éve még Európa éléstára voltunk, és az angolok is a Bakonyból szállították a kizárólag makkon nevelt mangalica húsát szigetországukba. Innen jöhet a név eredete is, eztán kezdtük el mi, magyarok, a sok finomság közül a szalonnát az angol jelzővel illetni.

Bővebben...

Hollywoodot magyar ember alapította - videóval!

  • PDF

Zukor Adolf a Borsod megyei Ricse községben született 1873-ban. Gyerekkorártól kezdve egy boltban dolgozott inasként, majd miután 15 évesen elárvult, mindössze néhány fillérrel a zsebében, elindult Amerikába szerencsét próbálni...
Az első időkben egy szűcs mellett dolgozott inasként az Újvilágban, de 20 évesen látott egy mozifilmet és teljesen elvarázsolta a film világa. Úgy gondolta, hatalmas üzlet van benne, ezért kezdetben a saját szűcsműhelye bevételéből finanszírozta az ötleteit. Először egy kis filmes bódét nyitott, ahol néhány pennyért 3 perces mozifilmeket vetítettek le.


Bővebben...

Magyarország rejtett kincsei

  • PDF

Megannyi érték sorjázik a többszámjegyű országutak mentén, s nekünk büszkének kell lennünk kincseinkre, hiszen csak annak az országnak van jövője, aki táplálkozni tud a múltjából... Ahhoz, hogy romantikus tájakat, történelmi jelentőségű látnivalókat és titokzatos műemlékeket csodálhass meg, nem kell külföldi utazást tervezned. Aki ismeri hazáját, ezt a drága-szép Magyarországot, az sem tudhatja, legföljebb sejtheti, mennyi-mennyi "titkos" helyszín és épített emlék rejtezik akár évezred óta dimbek-dombok ölelésében.

Bővebben...

Berecz András Kossuth díjas mesemondó - videóval!

  • PDF

1957-ben Budapesten születtem. Az első dalokat édesanyámtól tanultam, aki a híres kunhegyesi táncos, tréfafa és nótafa, Tanka Gábor lányaként sok ilyet tudott. Erdélyben, Moldvában, Felvidéken, Somogyban, Nagykunságban, Nyírségben... dalokat, meséket, tréfákat gyűjtögetek. Életem különféle vargabetűi, hajtűkanyarszerű fordulatai után, melyek során rakodó segédmunkás, erdőművelő, útkarbantartó is voltam, hajszolt embertársaim örömét keresgélő énekes, mesemondó lettem.

Bővebben...

Zseniális magyar találmány - napcellás tetőcserép - videóval!

  • PDF

Heteken belül elindul a gyártása annak a napelemes tetőcserépnek, amelyet forradalmi újításként emlegetnek világszerte. Tóth Miklós találmányát itthon és külföldön is siker övezi - adta hírül a Kossuth Rádió.
A Géniusz Európa nagydíjjal jutalmazott termék szabadalmát és a gyártási technológiát a feltaláló 180 országban védette le. Az energiatermelésre szolgáló cserép hazai forgalmazása után Ausztráliában és az Egyesült Államokban is gyártják majd a terméket, amely a feltaláló szerint öt éven belül piacvezetővé válik az építőiparban.

Bővebben...

1. oldal / 2

Mottónk

Mindenkinek ajánljuk, hogy legalább egyszer tegyen egy kirándulást a varázslatos mátrai hegyvidéken, és ha teheti, válassza lakóhelyéül is...

Elérhetőségek

Ábrahám Gyula

+003670/ 380 5478
Email : abris.muzsla@gmail.com
www.nezzbe.hu