Tudod-e?

Magyar Forint

  • PDF

Tudod-e milyenek a Magyar bankjegyek?

A Magyar Nemzeti Bank 1997-től kezdte meg a jelenleg forgalomban lévő bankjegyek kibocsátását. A bankjegyek papír alapanyaga a Diósgyőri Papírgyár Zrt.-ben készül, a bankjegyek nyomtatása a Pénzjegynyomda Zrt.-ben történik.

 

Bővebben...

Világkongresszus Csúcsbora

  • PDF

Magyarok VIII. Világkongresszusa két nagy-aranyérmes csúcsborának a sajtótájékoztatóval egybekötött bemutatója a Magyarok Világszövetségének székházában. Augusztusban, a Módos Péter, a Bor Akadémia nyugalmazott elnöke által vezetett zsűri egy egri vörösbort, és egy a morva gyepűn termelt fehérbort érdemesített e magas kitüntetésre.

Bővebben...

A matyó hímzés felkerült az UNESCO listájára

  • PDF

A kulturális örökség részévé nyilvánította az UNESCO a matyó hímzést, eddig csak a busójárás szerepelt a listán. Felkerült a matyó hímzés az UNESCO szellemi kulturális örökség reprezentatív listájára. Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) illetékes kormányközi bizottsága szerda délután hozta meg a döntést.

Bővebben...

Albert Einstein

  • PDF

Albert Einstein Nobel-díjas fizikus, a relativitáselmélet megalkotója. Számtalan szellemes mondás kering tőle az interneten - állítólag  tőle származik ez is: "Mióta a matematikusok megtámadták a relativitás-elméletet, azóta én magam sem értem."  Géniuszként talán láthatta előre, hogy a technikai fejlődés ennyire rövid idő alatt ilyen hatalmas  változást hoz létre a szokásainkban és életvitelünkben, ezért született meg benne az alábbi gondolat: 

Bővebben...

Magyar találmányok - videóval!

  • PDF

A következő lista bizonyára nem teljes és napról-napra is bővülhet a magyar kreativitásnak köszönhetően. A magyar feltalálók és a sikeresen szabadalmaztatott termékek száma a magyar lakosság számához képest kiemelkedő. A legtöbb világot átformáló találmány fejlesztésénél magyar tudósok is közreműködtek (legalábbis magyar származásúak). A listát nem én állítottam össze, hanem a Wikipédia egyik szócikke tartalmazta (forrásként is megjelöltem: Magyar találmányok listája):

Bővebben...

2. oldal / 2

Mottónk

Mindenkinek ajánljuk, hogy legalább egyszer tegyen egy kirándulást a varázslatos mátrai hegyvidéken, és ha teheti, válassza lakóhelyéül is...

Elérhetőségek

Ábrahám Gyula

+003670/ 380 5478
Email : abris.muzsla@gmail.com
www.nezzbe.hu