Színes

Régi karácsonyi vacsorák emléke - videóval!

  • PDF

Karácsony vigíliája, az ünnep előestéje, a szenteste a vallási előírás szerint szigorú böjt volt. Húsételt nem volt szabad enni, és jóllakni is csak egyszer lehetett ezen a napon. A felnőttek ezt az egyszeri alkalmat az esti vacsorára tartogatták. Mi gyerekek azért megkaptuk a reggelit és az ebédet is, ami a nagy készülődésre való tekintettel valami egyszerűbb étel volt. A vacsorának minden időben igazi ünnepi rangot adott az alkalom, s noha a menü hagyományos volt (évről évre ugyanaz került az asztalra), a hangulat, a teríték, a szobában álló karácsonyfa miatt minden más vacsorától különbözőnek tűnt. Ma már tudom, a lelkünkben uralkodó hangulat miatt éreztük úgy, hogy ez az este mindennel együtt emelkedettebb, ünnepibb a többinél.

Bővebben...

Legyen szép napod szeretet film - videóval!

  • PDF

A földi életünk azért választottuk, hogy az adott körülmények között fejlődjünk. Előre elterveztük milyen fejlődésen szeretnénk átmenni, milyen akadályokat szeretnénk leküzdeni. Minden élményünk a spirituális lecke része. Valamennyi tapasztalat hátterében magasztos spirituális szándék áll.  Akár boldog, akár fájdalmas az életünk mindig tanulunk. A szeretet a kapocs, ami az istenivel egyesít. Mindenkit megillet a megbocsátás, a megváltás, a megvilágosodás.

Bővebben...

Várjuk a Télanyót

  • PDF

Várjuk a Télanyót! Minden férfi örül, ha bekopog hozzá Ms. Télapó, aki mellesleg igen ledéren van öltözve és csak arra vár, hogy felmelegítse valaki didergő kis testét.  A későbbiekben, a  karácsonyi  Éva kosztüm fagyöngyre is váltható. Ne feledjük, a fagyöngy alatt jár a csók! A természet ruhaneműi helyett egy hátul nagy masnis piros bugyi is elég lehet a karácsonyi hangulat keltéséhez.

Bővebben...

2. oldal / 2

Mottónk

Mindenkinek ajánljuk, hogy legalább egyszer tegyen egy kirándulást a varázslatos mátrai hegyvidéken, és ha teheti, válassza lakóhelyéül is...

Elérhetőségek

Ábrahám Gyula

+003670/ 380 5478
Email : abris.muzsla@gmail.com
www.nezzbe.hu