Gyógyító helyek a közelben

A Mátra, mint szakrális hely - fallóskúti gyógyulások

  • PDF

Húsvétkor zarándokok százai keresik fel Fallóskutat, a csodatévő forrásáról, a hasznosi látó asszonyról, no meg a kápolnát gondozó remetéről híres Mária-kegyhelyet. Az 1913-as születésű Csépe Klára visszahúzódó természetű, komoly kislány volt.

Szentfazéknak csúfolták a társai, mert állítólag még libalegeltetés közben is az imakönyvét bújta. Tizenhat évesen hozzáadták egy Sánta László nevű gazdához. Klára három gyereket szült, vezette a háztartást, hajnaltól napestig dolgozott a földeken.

Bővebben...

Demjéni gyógyfürdő - videóval!

  • PDF

A tulajdonosok római kori fürdőt képzeltek és alkottak ide, mely igen emberközelinek tűnik. A pompás  hegyes-dombos vidéket valószínűleg az Isten is jókedvében teremtette. A gyönyörű mozaikkal kirakott, egészségturizmust szolgáló demjéni nyitott gyógyfürdő négy medencével, összesen negyvenkét élményelemmel - nyakra folyókkal, hátmasszírozókkal, levegőbuzgárokkal.

Bővebben...

Mátraverebély - Szentkút: csodatévő víz? - videóval!

  • PDF

Magyarország egyik legismertebb Mária-zarándokhelye az Apostoli Szentek által 1252-ben kegyhellyé vált nyilvánított Szentkút. Nógrád megyében található, Mátraverebélytől nem messze.

Bővebben...

Szurdokpüspöki gyógyító vize

  • PDF

Szurdokpüspökiben, Hollósdombon, az erdő szélén lévő, több ezer éves szent kutat újra láthatóvá, széppé tették, így érdemes ellátogatnunk erre a szent helyre. Gyógyító erejű pozitív energiavonalak, Szent György vonalak találkoznak ezen a helyen. Istenanyánk megtisztított szent kútjának közelében kőtalapzatra várfalat építettek, boltívekkel és gyógyító Táltos fénypadot állítottak. Újra a régi pompájában várja e szent hely a látogatókat, a gyógyulni vágyó embereket.

Bővebben...

Mottónk

Mindenkinek ajánljuk, hogy legalább egyszer tegyen egy kirándulást a varázslatos mátrai hegyvidéken, és ha teheti, válassza lakóhelyéül is...

Elérhetőségek

Ábrahám Gyula

+003670/ 380 5478
Email : abris.muzsla@gmail.com
www.nezzbe.hu