Érdekességek

Népi módszerek, bevált gyógynövények torokgyulladásra

  • PDF

Megfázásos, vírusos betegség legyőzésére gyorsan ható gyógyszerhez, gyakran antibiotikumokhoz nyúlunk, ezzel azonban legyengítjük immunrendszerünket.
Vegyük fel hát a harcot a megfázás ellen népi módszerek segítségével!

A gyengeség és a köhögés néhány napra könnyen „kiüt” bennünket, nem tudunk dolgozni, rossz a közérzetünk.

Bővebben...

Egerszalók gyógyfürdő

  • PDF

Egerszalók község Heves megye Egri kistérségében, Eger-től 5 km-re a Mátra és a Bükk között, a Laskó-patak völgyében.

A településtől északra a Laskó-patak felduzzasztásával létrehozott 130 hektáros víztározó és horgásztó, délre pedig gyógyfürdő, szálloda, kemping várja az ide látogatókat.

Bővebben...

A Locomotiv GT - videóval!

  • PDF

A Locomotiv GT, röviden LGT (becézve Loksi) a magyar rockzene egyik legnagyobb hatású együttese. A zenekar nevében a GT a Gran Turismo rövidítése, utalva a tagok előtt álló hosszú útra. Az LGT névadó szimbólumának eredete nem tisztázott: a legelső lemezükön felbukkanó, akkor még akváriumban álló stilizált gőzmozdony végigkísérte a banda történetét. Lemezborítók sokaságán szerepelt (az egyik album egyenesen a 424 – Mozdonyopera címet viseli) a búcsúkoncerten pedig showelemként egy valódi gőzösön érkezett a Nyugati pályaudvarra a négy zenész.

Bővebben...

Attraction Látványszínház Produkció - videóval!

  • PDF

Az Attraction Látványszínház Produkció alkotta meg Magyarországon elsőként, és egyedülállóként népszerűsíti „fekete színház” műfajú táncszínházi produkcióját.
Szűcs Zoltán az Attraction Látványszínház Produkció alkotója és vezetője, 2009 évben Magyarország XXI. századi kultúrájának arca: „..véleményem, és eddigi közönségtől szerzett tapasztalataim alapján a ma emberének és a felnövekvő ifjúságnak a vizuális kultúra egyre fontosabb lételeme.

Bővebben...

Dicső magyar várak - videóval!

  • PDF

A romantika korában volt szokásos a múlt dicsőségére hivatkozni, a hajdanvolt régi szép időkön merengeni. "Bús düledékeiden Husztnak romvára megállék..." Ki ne ismerné himnuszunk költőjének sorait. Valóban dicsőséges volt Szondi György drégelyi, vagy Zrínyi Miklós szigetvári helytállása. Az egri csillagokról nem is beszélve... De jött a gonosz labanc, s lerombolta várainkat, nehogy - általában bukott szabadságharcos - elődeink védelmet találhassanak falaik között.  Bezzeg a szerencsésebb nyugati országokban másképpen alakult a történelem, véli a művelt magyar olvasó.

Bővebben...

Hollywoodot magyar ember alapította - videóval!

  • PDF

Zukor Adolf a Borsod megyei Ricse községben született 1873-ban. Gyerekkorártól kezdve egy boltban dolgozott inasként, majd miután 15 évesen elárvult, mindössze néhány fillérrel a zsebében, elindult Amerikába szerencsét próbálni...
Az első időkben egy szűcs mellett dolgozott inasként az Újvilágban, de 20 évesen látott egy mozifilmet és teljesen elvarázsolta a film világa. Úgy gondolta, hatalmas üzlet van benne, ezért kezdetben a saját szűcsműhelye bevételéből finanszírozta az ötleteit. Először egy kis filmes bódét nyitott, ahol néhány pennyért 3 perces mozifilmeket vetítettek le.


Bővebben...

Gyömbér: csodafűszer és karácsonyi alapanyag egyben

  • PDF

Hogyan lehetséges, hogy egy földalatti gumó ennyi aromát, erőt hordozzon magában? Csípős, fűszeres, különleges aromája nem csak sütemények, de húsok, halak, levesek főszereplője is lehet. Tisztít és gyógyít is, sőt… vágykeltő is.Csodafűszer!

Bővebben...

3. oldal / 8

Mottónk

Mindenkinek ajánljuk, hogy legalább egyszer tegyen egy kirándulást a varázslatos mátrai hegyvidéken, és ha teheti, válassza lakóhelyéül is...

Elérhetőségek

Ábrahám Gyula

+003670/ 380 5478
Email : abris.muzsla@gmail.com
www.nezzbe.hu