Érdekességek

Magyar találmányok - videóval!

  • PDF

A következő lista bizonyára nem teljes és napról-napra is bővülhet a magyar kreativitásnak köszönhetően. A magyar feltalálók és a sikeresen szabadalmaztatott termékek száma a magyar lakosság számához képest kiemelkedő. A legtöbb világot átformáló találmány fejlesztésénél magyar tudósok is közreműködtek (legalábbis magyar származásúak). A listát nem én állítottam össze, hanem a Wikipédia egyik szócikke tartalmazta (forrásként is megjelöltem: Magyar találmányok listája):

Bővebben...

Paul McCartney hetven éves! Köszöntő - videóval!

  • PDF

Bármilyen hihetetlen, Paul McCartney az idén töltötte be a hetvenedik életévét. Az USA-ban huszonkilenc listavezető kislemezével ő tartja a rekordot; ebből húszat a Beatles, a maradék kilencet a Wings tagjaként, valamint szólókarrierje során adott ki.  Basszusgitáros, elismert gitáros, zongorista és dobos. Az ő tiszteletére rendeztek koncertet a Kennedy Centerben, ahol az általa szerzett dalokat adták elő sok-sok neves amerikai politikus és híresség előtt.

Bővebben...

Bródy János: Ha én rózsa volnék - videóval!

  • PDF

Bródy János Kristóf (Budapest, 1946. április 5. –) Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar énekes, gitáros, zeneszerző, szövegíró. Sokat tett annak elfogadtatásáért, hogy a beatmuzsika nyelve lehet magyar is. A hatvanas évek beatkultúrájának egyik sztárjává vált, afféle szószólóvá. Diplomáciai érzéke, intelligenciája komoly segítséget jelentett kimondani a tegnap még kimondhatatlant.

Bővebben...

8. oldal / 8

Mottónk

Mindenkinek ajánljuk, hogy legalább egyszer tegyen egy kirándulást a varázslatos mátrai hegyvidéken, és ha teheti, válassza lakóhelyéül is...

Elérhetőségek

Ábrahám Gyula

+003670/ 380 5478
Email : abris.muzsla@gmail.com
www.nezzbe.hu